Salı, Ekim 22

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Teknofest’te

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Buradan tüm Adana’yı, tüm Çukurova’yı ve tüm Adanalı kardeşlerimi canı gönülden selamlıyorum. Adana ve Çukurova’nın çalışkan gençlerini, vizyon sahibi gençlerini, ülkesi ve milleti için hayal kuran vatansever gençlerini saygıyla selamlıyorum. Sevginiz, şefkatiniz ve dayanışmanız için her birinize teşekkür ediyorum.

Bugün yeniden Adana’dayız. 10 Ağustos’ta Adana’ya geldik ve muhteşem bir projenin açılışını yaptık. Hem Mersin’in hem de Adana’nın gurur kaynağı olan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nı tüm bölgemizin hizmetine sunduk. Artık Şakirpaşa’dayız. Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali için Adana’ya konuk oluyoruz. Her yıl milyonlarca vatandaşımızın akın ettiği, gençlerimizin heyecanla beklediği Teknofest Adana’ya hepinize hoş geldiniz diyorum.

Bugün Adana çocuklarımızın coşkusuyla daha da güzel. Gözlerindeki ışıltısı parlak geleceğimizin habercisi olan siz gençlerimiz ile birlikte Adana ve Şakirpaşa bugün çok farklı.

Bugün buraya sadece milli teknolojimizin olağanüstü ürünleri aktarılmıyor. Burada da Türk yüzyılının mimarları olacak genç yürekler ve parlak beyinler var.

İşte yarının Hezarfen Ahmet Çelebileri, Cezerileri, Ferganisleri, Ali Kuşçuları ve Aziz Sancarları.

Eksiklerimizi tamamlayacak olan sizlersiniz. Unutmayın siz Türkiye’nin umudusunuz. Sizler Türkiye’nin geleceği, Türkiye’nin aydınlık geleceğisiniz. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olarak sizden ricam, hayallerinizin peşinden koşmaktan asla vazgeçmemenizdir. Karşılaştığınız zorluklar ne olursa olsun, sabır ve inançla hedeflerinize yürümekten asla vazgeçmeyin.

Zihinleri köleleştirilmiş, iradesi ele geçirilmiş, “Yapamazsın, başaramazsın” diyen kıyamet peygamberlerine kulak asmayın. Hatırlamak; Sabır acıdır, zordur, zordur ama meyvesi her zaman tatlıdır. Allah’ın izniyle hiçbir şey imanın ve kararlılığın elinden kaçamaz.

Bütün bunları söylerken bu gerçeğin bilincinde olarak söylüyorum. Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye 22 yıl önceki Türkiye değil. Ekonomi, savunma, eğitim ve teknolojik altyapı açısından 22 yıl öncesiyle bile kıyaslanamayacak bir Türkiye’de yaşıyoruz.

Geçtiğimiz 22 yılda hayallerinizle aranızda durabilecek birçok engeli kaldırdık. Tarihimizde ilk kez 1,1 trilyon dolar milli gelir sınırını aştık. Nereden nereye… Savunma sanayinde milli ve yerli üretimin payını yüzde 80’e çıkardık. İnsansız hava aracı sektöründe dünyada ilk 3 ülke arasında yer alıyoruz. Ar-Ge merkezi sayımızı sıfırdan 1328’e çıkardık. Burada 66 bin 250 proje tamamladık, 14 bin 634’ü devam ediyor. 22 yıl önce sadece 2 teknoparkımız vardı, bugün 104’ümüz var. Bir tasarım merkezimiz var, bugün 332 tasarım merkezimiz var. Burada 13 bin 101 proje tamamlandı, 2 bin 262 proje ise devam ediyor. Geçtiğimiz 22 yılda sayılması saatler sürecek sağlam bir altyapıyı ülkemize kazandırdık.

Ayrıntılar yakında…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber