Cumartesi, Temmuz 27

Milas Kültür Merkezi için imzalar atıldı

Muğla’da yatırımlarına devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas’a kültür-sanat alanında hizmet verecek ve sosyal yaşamı zenginleştirecek Milas Kültür Merkezi için yüklenici firmayla sözleşme imzaladı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün seçim vaatlerinden biri olan Milas Kültür Merkezi’nin maliyeti 203 milyon 853 bin TL olacak. Kültür Merkezi’nin 420 günde tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor.

6 bin 544 metrekare inşaat alanına sahip olacak Milas Kültür Merkezi’nde 455 kişi kapasiteli ana salon, 90 kişi kapasiteli seminer salonu, şehir sahnesi, fuayeler ve sergi alanları yer alıyor. atölyeler, cafe, VIP odası, kulis, makyaj odaları, terzi, dekorasyon tamiri, projeksiyon, simültane çeviri odası, açık ve kapalı otopark ve çatıda 160 kW kurulu güce sahip güneş enerjisi sistemi bulunacaktır.

GÜRÜN: BİNLERİMİZE ÇOK YAKIŞACAK

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr., Muğla’nın birbirinden değerli 13 ilçesiyle turizm, tarım ve kültür şehri olduğunu söyledi. Osman Gürün, kültür ve sanatın bir arada hizmet edeceği Kültür Merkezi’ni en kısa sürede medeniyetlerin başkenti Milas’a kazandıracaklarını söyledi. Başkan Gürün; “Tarihi ve kültürüyle zengin bir tarihe sahip Milas ilçemize uzun yıllar hizmet edecek Milas Kültür Merkezi’nin inşaatına başlıyoruz. Özellikleriyle birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak, vatandaşlık duygusunu artıracak bu merkez Mila’mıza çok güzel uyum sağlayacak. “Büyükşehir Belediyesi olarak alt yapıdan üst yapıya kadar şehrimizin geleceğe örnek bir şehir olmasına öncülük ettik” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber