Salı, Ekim 22

Metin Arolat’ın ölümünde heyecan yaratan ‘sarı serum’ iddiası: Uzmanlar tehlikeli eğilim konusunda uyardı – Son Dakika Türkiye Haberleri

Metin Arolat’ın ölümüyle ilgili gündem yaratan ‘serum’ iddiası müzik dünyasında da geniş yankı buldu.

1990’lı yıllarda çıkış yapan ve hem müzisyen hem de yönetmen olarak unutulmaz eserlere imza atan Arolat, 20 Eylül’de İstanbul Kozyatağı’nda bir otelde konser verirken kalp krizinden hayatını kaybetti.

Arolat, Teşvikiye Camii’nde düzenlenen törenin ardından İzmir’deki aile mezarlığında toprağa verildi.

KAAN ÖZTÜRK’TEN “SERUM” AÇIKLAMASI

Ancak cenaze töreninde Arolat’ın 20 yıldır sahne partneri olan ünlü gitarist Kaan Öztürk’ün açıklamaları dikkat çekti.

Öztürk, Arolat’ın kalp krizinden kısa süre önce evde bakım adı altında enerji verici serum aldığını ve bu takviyenin kalp krizini tetiklemiş olabileceğini söyledi. Öztürk, Arolat’ın o gün kendini kötü hissettiğini ve kendisine evde enerji vermesi için serum uygulandığını, bu serumun içeriği hakkında bilgisinin olmadığını belirtti.

TEHLİKE BELİRTİYOR

Metin Arolat’ın sahnedeki ölümünün ardından yeniden gündeme gelen kokteyl serum çılgınlığı yeniden gündemde.

Fiyatı 100 bin TL’yi bulan ve kuaförlerin de kullandığı kokteyl serumları sağlık açısından tehlike oluşturuyor.

Sosyal medya ve internet fenomenlerinin de etkisiyle serumun sağlık kabinlerinde, evlerde, güzellik salonlarında bile uygulanması moda oldu. “Atom”, “Vitamin Kokteyli”, “Gençleşme İksiri” gibi ifadelerle sunulan bu serum uygulamalarını hastane dışında talep edenler alerjik şok ve ölüm riskiyle karşı karşıya kalıyor.

Evde ve güzellik salonlarında da serum uygulama prosedürleri başladı. İnternet ve sosyal medya fenomenleri bu çılgınlığın yayılmasında büyük rol oynuyor. Serumlar sadece hemşire gözetiminde sağlık kabinlerinde değil, evde, yoga-pilates odalarında ve kuaförlerde de uygulanabiliyor.

KONTROL DIŞI

Sabah haberine göre Pandemi sonrası hastane korkusu yaşayan vatandaşların kullandığı evde sağlık hizmetleri kontrolden çıktı. Ünlü doktorların sosyal medyada paylaştığı serum kokteylleri yeni bir sektör yarattı.

Bir zamanlar hastanelerde ciddi hastalıklarda kullanılan serumlar, artık estetik dünyasında tehlikeli bir oyuncağa dönüştü. Serumların fiyatları 5 bin TL’den başlayıp 100 bin TL’ye kadar çıkıyor.

EV SİPARİŞİ İÇİN DE MEVCUTTUR

İnsanlar tıpkı internetten yemek sipariş ettikleri gibi vitaminleri seçip kendi serumlarını hazırlıyorlar.

Evde serum hizmeti sunan birçok firmanın internet sitelerinde, “Evde serum hizmetimizle tüm laboratuvar tetkiklerinizi hastanede sıraya girmeden kısa sürede tamamlıyoruz.” İfadeleri dikkat çekiyor.

Ünlü doktorların evde veya ofiste serum tedavisi gördüğü görüntüler de bu trendin popülaritesini artırıyor. Bu tür paylaşımlar evde serum uygulamalarını daha cazip hale getiriyor.

KEYFİ SORULAR YOK

Uzmanlar serumun kontrolsüz kullanımının ciddi tehlikeler oluşturabileceğini söylüyor. Özellikle bilinçsizce yapılan vitamin ve mineral takviyeleri kalıcı sağlık sorunlarına ve kalp krizi riskine neden olabiliyor. Evde serum hizmeti veren sağlık personelinin hemşire veya doktor olması gerektiği vurgulanıyor.

FİYATLAR 100 BİN LİTREYE ULAŞTI

Serumların pazarlanması durumu daha da kötüleştiriyor. Serumlar ortalama 5 ila 8 bin TL’den başlıyor ve içeriğine göre 100 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.

Ozon, PRP, glutatyon ve yara bakımı gibi serumlar en popüler olanlardan bazılarıdır. Medya doktorlarının onbinlerce liraya kadar maliyeti olan serum tedavileri de popülerdir.

Hemşireler ve hatta doktorlar 6 bin ile 50 bin TL arasında değişen ücretler karşılığında evlere giderek vitamin, glutatyon ve ozon tedavisini damardan yapıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber