Salı, Ekim 22

Lübnan’dan atılan İHA soykırımcı Netanyahu’nun evinin bulunduğu bölgeye düştü

İşgalci İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan’dan İsrail hava sahasına giren 3 İHA’nın tespit edildiği, bunlardan ikisinin imha edildiği belirtildi.

Bir İHA’nın Kayseriye kentindeki bir tesisi vurduğu bildirildi ancak herhangi bir yaralanma bildirilmedi.

Saldırı sırasında Tel Aviv yakınlarındaki Herzliya kentinde Mossad ve Unit 8200’ün ortak üssü olan ve askeri siber istihbarattan sorumlu Glilot üssünde alarmlar çalmaya başladı.

İsrail ordusu başka bir İHA’nın sızma ihtimalinin olmadığını söyledi.

İsrail Polisi sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Caesarea kentinde bir İHA’nın bir binaya çarpması üzerine polisin bölgede yoğun bir şekilde konuşlandırıldığı ve patlayıcı parça bulunması ihtimaline karşı arama ve tarama yaptığı belirtildi.

Öte yandan İsrail polisinin Netanyahu’nun evinin çevresine çok sayıda asker göndererek kentte bu yere çıkan sokakların giriş ve çıkışlarını kapattığı bildirildi.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, Netanyahu’nun konutunun çevresinde beton bloklar ve güvenlik görevlisi kulübesinin bulunduğu alanın çevresinde sağlık ekipleri ve polisin yoğun şekilde toplandığı görülüyor.

Aynı şekilde sosyal medyada dolaşan bir görüntüde, bir İHA’nın bölgede uçan helikopterin yanından geçip ardından saldırı uyarısı yapması ilginç. Hizbullah saldırıyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber