Pazar, Aralık 29

Kastamonu’nun nesi meşhurdur? Kastamonu’nun en meşhur yemekleri ve alınacak hediyeler

genişletmek

KAYNAKCnnturk.com

Kastamonu’nun nesi meşhurdur?

Kastamonu ilinin birçok ünlü ürünü ve mekanı bulunmaktadır. Kastamonu Kalesi, muhteşem şehre ve panoramaya hakim konumuyla harika bir görünüm sergiliyor. Ancak oldukça büyük olan Memleket Kütüphanesi tamamen tasarlanmıştır. Bu bina aynı zamanda tarihi yapısıyla da dikkat çekiyor.

İnebolu, Safranbolu ve benzeri yapıların evleri farklı renklere boyanmıştır. Modern ve renkli görünümüyle klasik ve romantik bir tarz yarattı. Bunların yanı sıra etli ekmek, pastırma ve sarımsaklı Taşköprü gibi kendine has lezzetleriyle dikkat çeken Kastamonu’nun ürünleri de ilgi görüyor.

Kastamonu’nun en meşhur yemekleri

Kastamonu çok zengin bir mutfağa sahiptir. Pek çok eşsiz yemeğiyle oldukça ünlüdür. Kastamonu bölgesinin en lezzetli yemeklerinden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz.

– Kuyu Kebap
-Banduma
– Helvayı çektim
– Etli Ekmek
– Ekşi pirinç
-Simit Tiridi
– Patates
-Ala Pilav
– Köle hamuru
– Tosia pirinci
– Domuz pastırması
-Uryani Erik
– Siyez bulguru
– Karışım
-Ala Pilav
– Oğmaç çorbası
-Tarhana Çöreği

Kastamonu’dan alınacak hediyelik eşyalar

Dokuma türleri ile oldukça meşhur olan halı veya kilim modelleri oldukça ilgi görmektedir. Büyük emeklerle elde dokunmuştur. Çarşı tezgahlarının vazgeçilmez hediyelik eşyaları arasında yer alır. Modern, şık ve zarif tasarımlarıyla ilgi odağı olun.

Ahşap oymacılığı Kastamonu’da vazgeçilmez bir sanattır. Ahşap oyma sanatı bu bölgede yıllardır mevcut. Bu bölgede pek çok hediyelik eşya çeşidi bulunmaktadır. Aynalı kaplar, süs eşyaları ve oyuncaklar ahşaptan oyulmuştur.

Kastamonu’da yapılan tatlılar nelerdir?

Kastamonu’nun yöresel tatlıları oldukça meşhurdur. Aromasıyla damakta eşsiz bir tat bırakıyor. Kastamonu’da hazırlanan tatlılardan bazıları şunlardır.

Cırık’ın tatlı lokmaya benzer farklı bir tadı vardır. Kastamonu’nun köy ve ilçelerinde düğün tatlısının başlıca tatlısı cırıktır. Hafif sıvı bir hamurdan yapılır. Kızartıldıktan sonra şurup eklenir.

Kaşık helvası, pudra şekeri ve unla özenle kızartılıp, şerbetle eşleştirilen bir tatlıdır.

Üryan Eriği Hoşafı, Kastamonu’da yetişen hafif ekşimsi tada sahip bir meyve türüdür. Yemek salonlarında ve restoranlarda en sevilen lezzetlerden biridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: