Cumartesi, Temmuz 27

İsrail yönetiminde ‘dinleme cihazı’ krizi! Netanyahu’nun korumalarının Genelkurmay Başkanı’nın eşyalarını aramak istemesi gündem oldu

İsrail televizyonu Kanal 13, İsrail hükümetinin Savaş Kabinesi’nde yaşanan “olağandışı bir olaya” ilişkin haber yayınladı. Edinilen bilgiye göre tartışmalı olay, İsrail’in 7 Ekim’den sonra Gazze’ye yönelik saldırılarını görüşmek üzere hükümet bünyesinde kurulan ve Başbakan Binyamin Netanyahu, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve İsrailli üst düzey bakanlardan oluşan Savaş Kabinesi’nde meydana geldi. ve güvenlik görevlileri.

GÜVENLİKLER ONU ARAMAK İSTİYOR

Tel Aviv’deki Savunma Bakanlığı karargahında İsrail Başbakanı’na bağlı güvenlik görevlileri, odaya herhangi bir elektronik cihaz veya kayıt cihazının girmediğinden emin olmak için Genelkurmay Başkanı Halevi’yi aramak istedi.

Haberde Halevi’nin olaya sinirlendiği ve olaydan duyduğu memnuniyetsizliği odadakilere dile getirdiği belirtildi.

Haberde görüşleri yer alan Başbakanlık kaynakları, “güvenlik görevlilerine herhangi bir talimat verilmediğini” belirterek, “güvenlik görevlilerinin oturumda bulunan hiç kimsede kayıt cihazı bulunmamasını sağlamak istediğini” belirtti.

2023-11-16T192532Z_486103906_RC2IE4AENEKD_RTRMADP_3_İSRAİL-FİLİSTİNLİLER-GAZZE

Olayın ortaya çıkmasının ardından yapılan açıklamalarda, durumun Başbakan Netanyahu ile devlet bürokrasisi arasındaki görüş farklılıklarını yansıttığı vurgulandı.

Netanyahu’nun yargı, ordu, istihbarat gibi devletin farklı kademelerindeki üst düzey yetkililerle fikir ayrılıkları yaşadığı İsrail basınına zaman zaman yansıyor. (AA)

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Sokakta bıçaklanmış halde bulundu!  Hastanede hayatını kaybettiSokakta bıçaklanmış halde bulundu! Hastanede hayatını kaybetti
Askeri partide kıyamet koptu!  Çok sayıda yaralı varAskeri partide kıyamet koptu! Çok sayıda yaralı var
Milyonlarca liralık iş!  Suçüstü yakalandılarMilyonlarca liralık iş! Suçüstü yakalandılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber