Cumartesi, Temmuz 27

Havuç Kilo Aldırır Mı? Havuç Kilo Yapar Mı?

Havuç şişmanlatır mı?

Havuç düşük kalorili bir besin olduğundan yemek sırasında veya öğün aralarında tüketilmesi tavsiye edilir. Tokluk hissi veren havuç sayesinde kalori alımınızı azaltabilirsiniz. Şekerli bir besin olsa bile tüketilen miktara dikkat edilmesi kilo alımını engeller. Göz sağlığını destekleyen yüksek miktarda A vitamini açısından zengin olan havuç sağlıklıdır ve kilo vermek isteyenlere tavsiye edilir.

Havuç şişmanlatır mı?

Sindirim sistemine iyi gelen besinlerden biri olan havuç kabızlığın önlenmesinde etkilidir. Bağırsakların çalışmasını kolaylaştıran havuç lif bakımından zengindir ve besinlerin yağa dönüşmesini engeller. İçerdiği yüksek su miktarı sayesinde günlük su ihtiyacınızı da karşılar.

Kilo vermek isteyen ve diyet yapan kişilerin havuç tüketmesi tavsiye edilir. Çoğunlukla çiğ olarak tüketilmesi önerilen havuç aynı zamanda kan şekerinin dengelenmesine de yardımcı oluyor. Yemeklere eklemek ya da atlamak havuç tüketmek için bir seçenek olabilir. Kilo alımına neden olmasa bile tüketilen miktara dikkat etmeniz gerekiyor.

Havucun besin değeri

1 büyük havuç ortalama 41 kaloriye karşılık gelir. 1 büyük havuçta 9 gram karbonhidrat, 0,93 gram protein ve 2,5 gram lif bulunur. Potasyum açısından zengin olan havuç aynı zamanda sodyum da içerir. 1 küçük havuç 10 kalori içerir. 9 gram karbonhidrat, 2 gram lif ve 69 mg sodyum içerir.

Havucun faydaları nelerdir?

Havuç, göz sağlığını destekleyen, bağışıklık sistemini güçlendiren ve kanserin yayılmasını önleyen A vitamini içerir. Tümörlere karşı koruma sağlayan havucun cilt sağlığına da olumlu etkileri bulunuyor. Çok fazla havuç yemek cildin sarıya veya turuncuya dönmesine neden olabilir.

A ve C vitaminleri açısından zengin olan havuç aynı zamanda antioksidanlar açısından da zengindir. Saç ve tırnak sağlığını desteklediği için uzmanlar düzenli olarak tüketilmesini tavsiye ediyor. Havuç kilo aldırmadığı için diyet listelerinde favori bir besindir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber