Cumartesi, Temmuz 27

Boykot çağrıları sürüyor… İsrail’in Eurovision’dan neden men edilmediği ortaya çıktı

İsveç’in Malmö kentinde düzenlenen 68. Eurovision Şarkı Yarışması, İsrail’in katılımına karşı protestolar, eleştiriler ve boykot çağrılarıyla devam ediyor.

Finali 11 Mayıs’ta yapılacak yarışmada İsrail temsilcisi Eden Golan, “Hurricane” şarkısıyla ülkesini temsil edecek. İkinci yarı finalde yarışan, provalar ve canlı yayın sırasında izleyiciler tarafından yuhalanan ve “Özgür Filistin” sloganlarıyla protesto edilen Golan’ın videoları sosyal medyada viral oldu.

İsrail’in katılımı nedeniyle kentte ve arenada üst düzey güvenlik önlemleri uygulanırken, Filistin’e desteklerini ifade eden yarışmacılar da EBU tarafından sansürleniyor.

“BİR YAYINCI VEYA ÜLKE KURALLARI İHLAL EDERSE YASAKLANMALIDIR”

Yarışmayı yerinde takip eden izleyiciler arasında yer alan Begovic, yarışmanın gerçekleştiği arenada kamuoyunun İsrail’e yönelik tepki ve tepkilerine rağmen İsrail’in Eurovision’a katılacağını AA muhabirine anlattı.

Eurovision’un “barış ve birliği teşvik etmek amacıyla düzenlenen bir yarışma” olduğunu belirten Begovic, “Şu anda çatışmaya neden olan bir ülkenin, barışı teşvik eden bir yarışmaya katılmaması gerektiğini düşünüyorum.” Dedi.

Begoviç, İsrail’in yarışmadaki varlığının Eurovision değerleriyle çeliştiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Ben Bosna Hersekliyim. Soykırıma uğramış bir ülkeden gelen biri olarak, neyin ne olduğunu görmek benim için gerçekten çok zor. Şu anda Gazze’de oluyor Sahnede pembe gözlüklü bir şarkıcı Gazze’de olup biteni anlatıyor.” “Gerçeği kabul etmek benim için gerçekten zor.” Eleştirdi.

İsrail devlet televizyonu KAN’ın bu yıl 60’a yakın kuralı ihlal ettiğini öne süren Begoviç, şöyle konuştu: “Eğer bir yayıncı ya da ülke kuralları ihlal ediyorsa, onun (yarışmadan) yasaklanması gerekir. Bu yıl İsrail tarafından çok fazla kural çiğnendi.” . dedi.

Begoviç, “Eurovision’un siyasi bir yarışma olmadığı” iddialarının yalnızca yayıncı kuruluş ve rekabetle çelişmediği durumlarda geçerli olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: “EBU ve Eurovision, yalnızca ‘kendi gündemlerine’ uygun olduğunda siyasetçi değil. “

Yarışmanın ana sponsorunun İsrailli bir şirket olduğunu hatırlatan Begovic, “O halde EBU’nun İsrail’i neden yasaklamadığı anlaşılabilir, çünkü her şey para ve siyasetle alakalı.” değerlendirmesini yaptı.

İsrail

“İSRAİL EUROVISION’U KAZANIRSA BU YARIŞMANIN SONU OLACAK”

Bu yıl İsrail kazanırsa “Eurovision’un sonu olur” yorumunu yapan Begovic, “Böyle bir şeyden sonra toparlanabileceklerini sanmıyorum. Şu anda yaşananlar sırasında İsrail Eurovision’u kazanırsa büyük protestolara neden olur” dedi. ve Eurovision’a karşı sonsuza kadar protestolar.” “Bu büyük bir boykota neden olur.” dedi ki

Yarışmaya İsrail’in katılımının basın tarafından desteklenmediğini vurgulayan Begovic, basın bölümünde İsrailli şarkıcı Golan’a herhangi bir ilginin olmadığını söyledi.

Güvenlik görevlileri, Filistin’e destek veren halka baskı yapıyor İsrail provaları sırasında vatandaşlardan bazılarının yasaklı Filistin bayrağını dalgalandırdığını ve kendisi de dahil olmak üzere bazılarının “Özgür Filistin” sloganları attığını iddia eden Begovic, güvenlik güçlerinin bu eylemlere anında müdahale ettiğini söyledi.

Yarışmanın basın bölümünde de akredite olan Begoviç, arenada şahit olduğu olaya ilişkin şu açıklamaları yaptı:

“İsrail’in gösterisi başladığında, arenadaki tüm güvenlik görevlileri, seyircilerin bayrak görmediğinden emin olmak için dikkatle izlemeye başlıyor. Provaya giden meslektaşlarımdan biri, yanında bir Filistin bayrağı getirmişti. Güvenlik onu gördü ve elinden bayrağı aldı. Yaklaşık 5 dakika sonra bayraksız geri dönmesine izin verildi.

Provalar sırasında kendisinin de “Özgür Filistin” sloganını attığını belirten Begoviç, gardiyanın kendisini sessiz kalması konusunda uyardığını veya kendisini arenadan atmakla tehdit ettiğini söyledi.

Begoviç, “Bu beni durdurmadı. Kolay kolay korkmam ve ifade özgürlüğüne inanıyorum. Bu yüzden slogan atmaya devam ettim.” dedi. Dedi.

İsrail’in provalar ve yarı final performansı sırasında seyirciler tarafından yuhalanmasına rağmen canlı yayında sesinin duyulmadığına dikkat çeken Begovic, şöyle konuştu: “Bir tür teknolojinin kullanıldığını (yuhalamayı bastırmak ve yanlış bilgi vermek) kesinlikle görüyorsunuz. ) Alkış) çünkü duyduğunuz sesler çok farklı Çarşamba günü testlere gittim ve “Orada bu teknolojiyi test ettiler”.

Begoviç şöyle devam ediyor:
“Medyanın yüzde 50’sinden fazlasının İsrail’i desteklemediğini, performansları sırasında tezahürat yapmadığını ve Eden’in ekibiyle hiç etkileşime girmediğini söyleyebilirim. Eden (Golan) basın bölümüne açıklama yapmaya geldiğinde birçok medya mensubu İsrail bu yılki Eurovision Şarkı Yarışması’na katılacağı için medya röportaj bile yapmak istemedi.” “Onun katılımı hakkında rapor vermek istemiyorlar.”

(AA)Bu içerik Öznur Yaslı İkier tarafından yayınlanmıştır.

ekran penceresi
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Saçı, makyajı ve kahkahası bile eleştirildi!  tesadüfi kelimeler Saçı, makyajı ve kahkahası bile eleştirildi! tesadüfi kelimeler
Sorulan soru karşısında ciddiyetini koruyamadı!  Gülmekten gözleri yaşarmak: Sorulan soru karşısında ciddiyetini koruyamadı! Gülmeye başladı: “Affedersiniz…”
Annesini görenler çok şaşırdı!  'Kardeş gibi'Annesini görenler çok şaşırdı! ‘Kardeş gibi’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber