Cuma, Eylül 20

Üsküdar’da klasik müzik konserleri serisi başladı – KÜLTÜR SANAT

Nevmekan Plajı bahçesinde düzenlenen etkinliğe Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, ünlü tarihçi İlber Ortaylı ve çok sayıda Üsküdarlı katıldı.

Etkinlikte müzikseverler, Cihat Aşkın’ın eşsiz yorumuyla Türk valsinin keyfini çıkardı. Aşkın’a, şefliğini Teyfik Rodos ve Oğuzhan Balcı’nın yönettiği Avrasya Oda Orkestrası konuk solist olarak eşlik etti.

Üsküdarlıların ücretsiz olarak katıldığı ve “Sandalyeni al gel” konseptiyle düzenlenen klasik müzik konserleri serisi, ailelerin ve müzikseverlerin bir araya gelerek keyifli bir Pazar akşamı geçirmesine olanak sağladı.

Konserde Cihat Aşkın, “Yine Bir Gülnihal”, “Kelebek”, “Hatırla Sevgi” gibi en sevilen solo şarkılarını seslendirirken, solist Teyfik Rodos ise “Fikrimin İnce Gülü”, “Pervane”, “Hatıra”, “Katibim” şarkılarını seslendirdi. Atatürk’ün en sevdiği şarkılar arasındaydı. gibi operalar seslendirdi.

Programda konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, klasik pazar etkinliklerinin her pazar başka etkinliklerle birleşerek devam edeceğini kaydederek, şunları kaydetti: “Tabii ki içeriğini isteğiniz doğrultusunda değiştirmek, güncellemek mümkün olacak. Bugün Türk valsi ile başlıyoruz. “Önümüzdeki hafta farklı içeriklerle sizlerle olacağız.”

Başkan Dedetaş sanatçılara çiçek verirken, Cihat Aşkın da Dedetaş’a albüm hediye etti.

Etkinlik katılımcılardan sıcak alkış aldı.

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber