Cumartesi, Temmuz 27

WSJ: Elon Musk’ın uyuşturucu kullanımı Tesla ve SpaceX yönetimlerini endişelendiriyor

Wall Street Journal’a göre Elon Musk’un yasadışı haplar da dahil olmak üzere uyuşturucu kullanması, yönettiği şirketlerin yönetim kurulu üyelerini endişelendiriyor.

REKLAM

İsimsiz tanıklara dayanan raporlara göre Elon Musk, özellikle özel partilerde LSD, kokain, ecstasy ve psychedelic mantar gibi maddeler kullanıyor.

Musk’un uyuşturucu kullandığı iddiaları yeni değil. The Journal’ın haberine göre, eski Tesla şefi Linda Johnson Rice, 2017 yılında Musk’un davranışlarından duyduğu hayal kırıklığı ve uyuşturucu kullanımıyla ilgili endişeleri nedeniyle göreve aday olmadı.

WJS gazetesine konuşan Tesla Inc. ve SpaceX CEO’suna yakın kişiler, Elon Musk’un uyuşturucu kullanımının devam ettiğini ve çoğunlukla ketamin tükettiğini söyledi.

Musk, ağustos ayında söz konusu ilacı antidepresan olarak kullanmak için reçetesi olduğunu söylemişti.

NASA uyuşturucu testine ihtiyaç duydu

Musk, Eylül 2018’de Joe Rogan’ın podcast’inde esrar içtikten sonra Pentagon, askeri casus uyduları fırlatma sertifikasına sahip olan Space Exploration Technologies Corp.’u askıya aldı. Şirketinin güvenlik iznini inceledi.

Musk sahibi olduğu X sosyal medya platformunda şunları yazdı: “Rogan’la aramız bozulduktan sonra, NASA’nın isteği üzerine üç yıl boyunca rastgele uyuşturucu testine tabi olmayı kabul ettim. Tek bir uyuşturucu veya alkol izine bile rastlanmadı.” o yazdı.

SpaceX şu anda NASA astronotlarını Uluslararası Uzay İstasyonuna gidiş-dönüş uçurmaya yetkili tek ABD şirketidir.

Pentagon da son yıllarda bu şirketten fırlatma alımlarını artırdı ve Haziran ayında SpaceX’in uydu iletişim şirketi Starlink ile Ukrayna ordusunu desteklemek için bir sözleşme imzaladı.

Listede aralarında Tesla, SpaceX ve sosyal medya şirketlerinin de bulunduğu toplam altı şirketi yöneten Musk yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber