Cumartesi, Temmuz 27

Türkiye sandık başında… Oy verme işlemi başladı! – Son Dakika Türkiye Haberleri

31 Mart 2024 Yerel Yönetim Genel Seçimi 32 ilde seçmenler saat 07.00’de sandık başına giderken, diğer illerde oy verme işlemi saat 08.00’de başladı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu , Rize , Siirt. Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis’te ve bu illerdeki ceza infaz kurumlarında oy verme işlemi saat 07.00’de başladı. Bu illerde oy verme işlemi saat 16.00’da sona erecek.

Bu iller dışında diğer illerde de oy kullanmak mümkündür. 08.00’de dan başladı. Bu illerde yaşayan seçmenler saat 17.00’detarihine kadar oy kullanabilecekler.

Her seçmen, kanunda öngörülen istisnalar dışında, yalnızca seçmen listelerinde kayıtlı olduğu sandıkta oy kullanabilecektir. Bir seçmen aynı seçim türü için birden fazla oy kullanamaz.

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskisehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon Görmek kamyonetİçerideki seçmenler “büyükşehir belediye başkanı”, “belediye başkanı”, “belediye yardımcısı” ile “müdür ofisi ve yaşlılar konseyi” oy verecek.

Büyükşehir dışı illerde “il meclisi üyeliği”, “belediye başkanı”, “belediye meclisi üyeliği” ve “meclis başkanı ve meclis üyesi” için oy kullanacaksınız. Köylerde “il meclisi üyeliği” ve “liderlik ve ihtiyar heyeti” için oy kullanacaklar.

Büyükşehir belediye başkanı seçim kartı”beyaz“, il meclisi üyeliğine ilişkin pusula”turuncu“Belediye başkanı için oy pusulası”mavi“ve belediye meclisi üyelik formu şu şekildedir”sarı” renkli olacaktır. Oy pusulaları tek zarf içerisine konulacaktır.

Bu seçimde hastalık veya engellilik nedeniyle yatalak kalan seçmenler için mobil oy sandıkları oluşturuldu. Bu seçmenler mobil sandıklarda oylarını kullanabilecek.

BELEDİYE BİLETLERİ İLK OLARAK SAYILACAK

Seçimlerde büyükşehirlerde sırasıyla büyükşehir belediye başkanı, belediye başkanı, meclis üyesi ve başkan; Diğer illerde ise sırasıyla belediye başkanı, belediye meclisi, ilçe meclisi ve başkanlık seçimleri için oy pusulalarının sayımı yapılacak.

Oy verme süreleri 07:00-16:00 Bulunduğu illerde saat 16.00, diğer illerde saat 17.00’deOylar ilk önce sayılamaz.

Seçmen listesindeki seçmenlerin tamamı oy kullanmış olsa dahi oy verme işlemi bitmeden sandıklar açılamaz. YSK tarafından yayın yasağı kaldırılana kadar sonuçlar açıklanmayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber