Cumartesi, Temmuz 27

Nemrut Dağı’na bayramda yoğun ilgi

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Nemrut Dağı başta olmak üzere çok sayıda tarihi yapısıyla dikkat çeken “turizm kenti” Adıyaman’da ramazan tatili turistinde yoğunluk kaydedildi. 9 gün süren tatili yerli ve yabancı 45 bin kişi ziyaret etti.

2 bin 206 metre yükseklikteki Kommagene Medeniyeti’nin devasa heykellerini görmeye gelen yerli ve yabancı turistler, “güneşin en güzel doğup battığı yer” olarak bilinen Nemrut Dağı’nda güneşin doğuşunu ve batışını izliyor.

6 Şubat 2023 depreminde ağır hasar gören Adıyaman, birçok konuda olduğu gibi turizmde de büyük darbe aldı. Yüzyılın felaketi nedeniyle yerli ve yabancı turist sayısında keskin bir düşüş yaşandı. Bazı tarihi yapıların hasar gördüğü Adıyaman’da Kültür ve Turizm Bakanlığı hazırlık göstererek restorasyon çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz haftalarda turistlerin yoğunlaştığı Adıyaman’da turizm sezonu, Nemrut Dağı’na gelen yerli ve yabancı turistlere karanfil verilmesiyle başladı.

Bayramda Nemrut Dağı'na ilgi büyük


“Çıkmakta çok zorlandık ama gördüğümüz muhteşemlik buna değdi.”

Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse ve yetkililer, turistlere karanfil dağıtarak Nemrut Dağı hakkında bilgi verdi.

Adıyaman Vali Yardımcısı Mehmet Tiğli, deprem nedeniyle aksayan turizm sektörünün hızla toparlandığına dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Yerli ve yabancı misafirlerimizi Kommagene destinasyonunda ağırlıyoruz. Bölgemiz şiddetli bir deprem yaşadı. Bu depremler nedeniyle turist sayısı bir miktar azalsa da normalleşme süreciyle birlikte hızla eski ivmesine kavuştu. Dokuz günlük tatil boyunca bu destinasyonda yerli ve yabancı toplam 45 bin ziyaretçiyi ağırladık” dedi.

Bayramda Nemrut Dağı'na ilgi büyük

Fransa’dan bisikletle dünya turu yapan ve Diane Bciac ile bir aydır ülkemizi gezen Simon Psibest, şunları söyledi: “Fransa’dan bisikletle geldik. Yukarı çıkarken çok zorlandık ama gördüklerimiz muhteşemdi ve buna değdi. Çok mutlu olduk, çok etkilendik dedi.

Bayramda Nemrut Dağı'na ilgi büyük

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber