Pazar, Eylül 8

Kenya’da Parlamento’yu ateşe verdiler! Gerçek mermiler kullanıldı: En az 5 kişi öldü

Kenya’da vergi artış yasasına karşı devam eden protestolarda şiddet olayları yaşanıyor. Başkent Nairobi’deki protestocular, yasanın Parlamento’da kabul edilmesinden kısa bir süre sonra polis bariyerini aşarak binaya baskın düzenledi. Protestocular Parlamento binasının bir bölümünü ve girişteki güvenlik güçlerine ait bir aracı ateşe verdi. Bazı milletvekilleri tünelden kaçarken, protestocular tasarıya karşı oy veren muhalif milletvekillerinin kuşatma altındaki binadan çıkmasına izin verdi.

GERÇEK KURŞUNLAR DA KULLANILDI

Yerel kaynaklardan yapılan açıklamada ayrıca polisin müdahale sırasında göz yaşartıcı gaz ve basınçlı su kullandığı, gerçek mermi kullandığı belirtildi. Onlarca göstericinin yaralandığı gösterilerde en az 5 kişinin hayatını kaybettiği doğrulandı. Sağlık ekipleri yaralılara olay yerinde müdahale etti.

AW233806_02

Protestocular ayrıca Nairobi Valisi Johnson Sakaja’nın ofisinin bulunduğu Belediye Binası’nı da ateşe verdi. Polis, alevlere tazyikli suyla müdahale etti.

AW233806_01

Protestolara yol açan tasarının ekonomiyi canlandırması, ilave 346,7 milyar Kenya şilini vergi geliri sağlaması ve dış borcu hafifletmesi bekleniyor.

AW233806_03

Kaynak: İHABu içerik Recep Demircan tarafından yayınlanmıştır.

Sıkmak
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan net mesaj: “Buna tolerans göstermeyeceğiz”
Yer: Bursa!  Önce kardeşini bıçakladı, ardından balkonda harakiri yaptı.Yer: Bursa! Önce kardeşini bıçakladı, ardından balkonda harakiri yaptı.
Türkiye kazayı anlattı Türkiye, 5 kişinin hayatını kaybettiği “makas” olayını anlattı! “Beni trafik canavarı ilan ettiler”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber