Cumartesi, Temmuz 27

İmamoğlu’ndan ‘murdar’ yanıtı: “Bunların nesli tükendi… Bu millet size ancak güler, seni adam yerine bile koymaz – Son Dakika Türkiye Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Şile’nin 14 köyünde 14 parkın açılışını yaparken, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla “Şile İçme Suyu Deposu İnşaatı”nın temeli atıldı. İmamoğlu, İstanbul Vakfı aracılığıyla 5 yıldır düzenledikleri bağış ve kurban kampanyasıyla ilgili “Bugünlerde deliler var” dedi ve ekledi: “Sözde bir din görevlisi, cumhurbaşkanı olan bir imam. Bazı dernekler, “Efendim, büyükşehir belediye başkanına ben de öyle yaptım. Bu davete şöyle dedi: “Kurbanlarınızı verin, kurbanlarınızı kirletmeyin.” Bunlara gülüyoruz. Artık neredeyse soyları tükendi. Bu millet sizin söylediğiniz sözlere ancak gülebilir. Seni bir erkek olarak bile görmüyor. “Dava açtım ve takip ediyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin köklü kuruluşu İSKİ, Şile’nin su sorununu çözecek projenin temelini attı. İBB Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı da Şile’nin 14 köyüne 14 park ekledi. “Şile İçme Suyu Deposu Yapımı ve Mahalle Parklarının Açılış Töreni” etkinliği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı ve Şileler’in katılımıyla gerçekleşti. Şile Belediye Binası önünde düzenlenen törende İmamoğlu ve Kabadayı birer konuşma yaptı. İmamoğlu, alanı dolduran vatandaşlara gençliğinde İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet ve şehri düşman işgalinden kurtaran Mustafa Kemal Atatürk’ü örnek verdi.

İmamoğlu, “Şimdi işimizi hızla yapıp, sahip çıkmanın, ülkenin geleceğini bu şehrin ve karşımda gördüğüm bu ülkenin pırıl pırıl gençlerine emanet etme zamanıdır” dedi ve şöyle konuştu:

“GENÇLER İÇİN ÇALIŞMA ZAMANI GELDİ”

“Onların artık çok çalışmasının zamanı geldi. Bu bağlamda Şile için son 5 yıldır çok çalıştık. İşimizi yaparken hiçbir ayrım yapmadan ‘şehrimiz, vatanımız, milletimiz, milletimiz’ diyoruz. partiler arasında, her türlü partizanlığı akrabalarımızdan uzak tutarak, şehriniz için hayırlı olduğunun ve bu yetkililerin millete hizmet ettiğinin bilincindeyiz.” 5 yıl boyunca çok başladık ve çalıştık. Seçimler bitti. İBB ve Şile Belediyesi olarak el birliğiyle çalışacağız, Şile’ye tarihinin en başarılı 5 yılını yaşatacağımızın sözünü veriyorum. Aktif olacağız, eşit olacağız, çevreyi koruyacağız, insanımıza zarar veren hiçbir yerde olmayacağız. canlılara zarar verir veya yaşamı korumaz. Dolayısıyla canlıları koruyan, yaşamı, doğayı koruyan, insanını koruyan, Şile’yi kalkındıran işler yapacağız.

“ŞİLE’DE İÇME SUYU SORUNUNU ORTADAN KALDIRDIK”

Şile’de içme suyu sorununu ortadan kaldırdık. Şilili üreticilerimizi unutmadık. Gübre, mazot, fide, tohum ve birçok yatırımla sizlere destek olduk. Bugün 450 milyon liralık yeni yatırımımızla Şile’nin yanında olmaya devam ediyoruz. İSKİ kıymetli bir kurumdur, kadim bir kurumdur. Belki de Türkiye’nin en pahalı suyunu buraya taşıyor ve en zor coğrafyasında faaliyet gösteriyor. Ama nitelikli yoldaşlarımla birlikte İstanbul’un ihmal edilen tüm sorunlarını çözerek yolculuğumuza devam ediyoruz.

“BİZ NE SÖYLEDİK”

Ne demiştik? Bu şehrin çocukları, gençleri, bebekleri, anaları, babaları, amcaları, teyzeleri huzur içinde olacak. İhtiyaç ve ihtiyaç anında yanınızda olacağız. Kent Restoran’ı da bu yüzden açıyoruz. Bu nedenle Anne Kartları dağıtıyoruz. Bu nedenle Bebek Paketleri dağıtıyoruz. Bu nedenle ödenmemiş fatura ve benzeri çalışmalar yapıyoruz. Beklerim; Kurban Bayramı yaklaşıyor. Allah kabul etsin. Şimdiden bayramımız mübarek olsun. Tekrar kutlayacağız. 5 yıldır, yıl boyunca evinde et bulamayan yüzbinlerce insana, belki de ailemize yardım ediyoruz, kurban bağışlarınızı kabul ediyoruz, elmas benzeri yapılarda hazırlayıp temizliyoruz, tüm kurallara uygun olarak kesiyoruz. inancımızın gereği, İstanbulluların bağışlarıyla, İstanbulluların bağışlarıyla Biz bu zavallı dönemde, ekonominin krizde olduğu bir ortamda, aileler, çocuklar, bebekler yemek yiyebilsin diye böyle bir bağ kurduk. et . . Çok güzel değil miydi? İBB, size ait bir kurum olarak sizindir. Her kuruş senin, her adım senin. İstanbul’da bundan daha güvenilir bir kurum var mı?

“YALNIZ KALABİLİR MİYİZ?”

Bağışlarımıza yeniden başladık. Yine size ait olan İstanbul Vakfı aracılığıyla bağışlarınızı, daha doğrusu kurbana ilişkin vekaletnamenizi talep ediyoruz. Vekaletname verenler, zenginler, kurban kesenler bize vekalet verirlerse, o kurbanın kavrulmuş etini, kullanma suyunu ve diğer her şeyi devlete teslim edeceğiz. İstanbul vatandaşları. Birbirimizin yanında olmaya hazır mıyız? Siz de İstanbul halkının yanında olacaksınız, yüz binlerce kişiye et dağıtmaya devam edeceğiz. Bugünlerde bazı çılgın insanlar var. Muhtemelen bir derneğe bağlı sözde din görevlisi, şimdi ismini vermeyeceğim, o kurumda iyi insanlar var ama aynı zamanda cumhurbaşkanı olan bir imam şöyle dedi: “Efendim, büyükşehir belediye başkanına, – o Bu, size yaptığım davete – fedakarlıklarınızı bağışlamayın ve saygısızlık etmeyin’ dedi. Artık inandırıcılıklarının kalmadığının farkında mısınız? Allah’tan başka bir şey yapmıyorum, şunu söyleyeyim, bu millet sizin söylediğiniz sözlere ancak gülebilir.

“Kurbana nereden ulaştınız?”

Milletimiz kurbanı affederse… İstanbul’da kurban kesmek gerçekten zordur. Kurban kültü büyük şehirlerde zordur. Biliyorsun. Devamını söyleyeyim. Kestiğiniz hayvanın evinize götürülmesini istiyorsanız, hak ve kanunlarınıza uygun olarak teslim ediyoruz. Söyleyeceksin; ‘Başkanım içme suyundan bahsettiniz, İSKİ’den bahsettiniz, yatırımlardan bahsettiniz; Kurbanlık için nereden geliyorsun?’ Yemin ederim sana bir şey söyleyeyim. Her türlü sorununuzla ilgilenmek için buradayım. Ayrıca kurbanınızı iyi kesmeniz gerekiyor. Sana yardım edeceğim. Anne Kart olmadığı gibi Kent Restoranı da yoktu; Kurban bile verilmedi. Evet, kurban bağışınızı istiyoruz. Mağdurlarınız için bize vekalet vermenizi rica ediyoruz. Çünkü aramızda oyları saymıyoruz. Aramızda çok büyük bir güven köprüsü var. Birbirimize olan güvenimizi hiçbir zaman kaybetmememiz dileğiyle. Böyle güzel bir şehri daha da güzelleştirmek için çok çalışacağız. Köylerini koruyacağız, kollayacağız ve geliştireceğiz. Kentimizi, denizimizi, balıklarımızı, tarihimizi, doğamızı koruyacağız, koruyacağız ve geliştireceğiz. Tüm bunları yaparak insanları da mutlu edeceğiz. İstanbul’a en güzel mesajların bu güzel şehirden, bu güzel mahallemizden geleceğini söyledim. Bu yüzden sana mesajlarımı verdim.”

14 KÖYDE 14 PARK

Konuşmaların ardından İmamoğlu, CHP Parti Meclisi üyeleri Mahir Yüksel, Berker Esen ve Baki Aydöner, CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, Şile Kabadayı Belediye Başkanı, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez ve İl Genel Müdürü İSKİ Dr. Şafak Başa’nın katılımıyla projenin temelleri atıldı. İSKİ proje kapsamında; 450.000.000 TL’lik yatırımla Şile’de toplam 20 bin m3 kapasiteli 4 adet içme suyu deposu ve 1 adet pompaj merkezi inşa edecek, bu bölgelerdeki güneş enerjisi santralleri ve içme suyu depolarını restore edecek. İBB Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ayrıca Şile’nin Yakuplu, Çelebi, Büyükbucaklı, Kadıköy, Hacıköy, Şuayipli, Kurfallı, Karamandere, Satmazlı, Ahmetli, İmrendere, Meşrutiyet, Çayırbaşı ve Kabakoz köylerine 14 yeni park daha ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber