Cumartesi, Temmuz 27

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Suudi Arabistanlı bakanlarla görüştü

Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu çerçevesinde yapılan görüşmelerde, iki ülke arasında güçlü ilişkilerin varlığının ve işbirliklerinin artırılmasının önemine dikkat çekti. turizm ve yatırım.

Cevdet Yılmaz şunları kaydetti:

“Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Halid Al Faleh ile yaptığımız görüşmede, ülkelerimiz arasında son iki yılda yüzde 50 artarak 2023’te 6,8 milyar dolara ulaşan ticaret hacmini çok daha yüksek oranlarda artırmayı hedeflediğimizi teyit ettik. yakın vadede hızla en az 10 milyar dolara ulaşmayı hedefliyoruz.” “Bu kapsamda Türk ve Suudi iş dünyasını önümüzdeki dönemde sık sık bir araya getirme konusunda mutabakata vardık.”

Yılmaz, Suudi Arabistan Turizm Bakanı Ahmed Al Khateeb ile yaptıkları görüşmede, Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye gelen turist sayısının 2023 yılında yüzde 70 artarak 830 bin civarına ulaşmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, şunları kaydetti: yaptığı açıklama:

“Türkiye’den Suudi Arabistan’ı ziyaret eden vatandaşlarımızın sayısının 2023’te 3,5 kattan fazla artarak 670 bine ulaşmasının önemini değerlendirdik. Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki turizm potansiyelinin daha fazla değerlendirilmesi gerektiği konusunda da görüş birliğimiz olduğunu ifade ettik.

İki ülke liderleri arasındaki yakın ve güçlü siyasi diyaloğun ekonomik işbirliğimize sağlayacağı katkı, bundan sonraki işbirliği çabalarımızı daha da güçlendirecektir. “Türkiye, Suudi Arabistanlı yatırımcılara önemli fırsatlar sunmaya devam ederken, Suudi Arabistan da Türk girişimcilerimize önemli yatırım ortamları sunmaya devam edecek.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber