Perşembe, Eylül 19

Bakan Koca’dan “kurban eti tüketimi” uyarısı

Bakan Fahrettin Koca, Kurban Bayramı’nda et tüketirken dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Bakan Koca, paylaşımında uzman diyetisyen Hümeyra Arslan’ın kurban eti tüketimine ilişkin bilgi verdiği videoya da yer vererek, şunları kaydetti:

“Kurban etinin bir gün dinlendirildikten sonra tüketilmesi sağlık açısından daha faydalıdır. Etin yanında sebze, salata, yoğurt ve tam tahıllı ürünleri de ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi sağlamış oluruz. Özellikle yüksek kalorili olanların kolesterol ve kalp hastalığı riski taşıyan kişilerde kırmızı et tüketiminin haftada iki gün ile sınırlandırılması tavsiye edilir ve sakatat tüketiminden kaçınılması önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber