Cuma, Eylül 20

Almanya’da Hollanda-Polonya maçına saatler kala baltalı saldırgan paniği: Polis etkisiz hale getirdi

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Alman polisi, Hollanda ile Polonya arasındaki EURO 2024 maçına ev sahipliği yapacak Hamburg kentinde baltalı bir saldırganın vurularak etkisiz hale getirildiğini söyledi.

REKLAM

Almanya’nın ev sahipliği yaptığı EURO 2024 futbol turnuvası devam ederken, ülkenin kuzeyinde yer alan Hamburg kentinde Pazar günü oynanacak karşılaşmaya saatler kala baltalı paniği yayıldı.

Hamburg polisi X’e yaptığı açıklamada, diğerlerini baltayla tehdit eden saldırganın vurularak etkisiz hale getirildiğini söyledi. Saldırganın tedavi altına alındığı da belirtildi.

Olay, Alman medyasının Pazar günü Hollanda ile Polonya arasında oynanacak maç öncesinde binlerce taraftarla dolu olduğunu söylediği St Pauli bölgesinde meydana geldi.

X’te yayınlanan videolarda polisin saldırgana müdahale ettiğini görebilirsiniz.

Cuma gecesi Magdeburg şehrinde de saldırı yaşandı.

Şüpheli şahsın, UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası’nın başlangıcını kutlamak için düzenlenen bahçe partisine izinsiz girdiği ve girdikten sonra rastgele kişilere saldırmaya başladığı belirlendi.

Üç kişiyi bıçaklayarak birini ağır yaralayan saldırgan, polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.

Polis daha sonra yerel saatle 21.30 sıralarında Saksonya-Anhalt eyaletinin Magdeburg kenti yakınlarındaki Wolmirstedt’teki Genossenschaftsweg’de partiye ev sahipliği yapan ailenin evine operasyon düzenledi.

Alman basınında yer alan haberlerde, kimliği açıklanmayan saldırganın daha sonra polis tarafından vurularak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber