Bakan Fahrettin Koca, Kurban Bayramı’nda et tüketirken dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.
Bakan Koca, paylaşımında uzman diyetisyen Hümeyra Arslan’ın kurban eti tüketimine ilişkin bilgi verdiği videoya da yer vererek, şunları kaydetti:
“Kurban etinin bir gün dinlendirildikten sonra tüketilmesi sağlık açısından daha faydalıdır. Etin yanında sebze, salata, yoğurt ve tam tahıllı ürünleri de ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi sağlamış oluruz. Özellikle yüksek kalorili olanların kolesterol ve kalp hastalığı riski taşıyan kişilerde kırmızı et tüketiminin haftada iki gün ile sınırlandırılması tavsiye edilir ve sakatat tüketiminden kaçınılması önemlidir.
Kurban Bayramı’nda et tüketirken nelere dikkat edilmelidir? Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmeniz sağlığınız açısından daha faydalıdır. Etin yanı sıra sebze, salata, yoğurt ve kepekli ürünleri de ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi garantilemiş oluruz. Özellikle kolesterolü yüksek olanlar… pic.twitter.com/IlzXEGr4LI
—Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) 15 Haziran 2024